Viure en un tren
26Jun2015
Des de 2006 l'empresa espanyola Wagonstill es dedica a recuperar atrotinats vagons, sobretot dels anys 50 als 70, que companyies com Renfe han rebutjat, per transformar-los en còmodes allotjaments d'entre 24 i 34 m2.
Els vagons que sorgeixen d'aquest laboriós treball, més enllà de servir com a habitatge, compleixen diverses funcions: cambra de convidats, cambra de jocs, gimnàs, cinema, spa, estudi, refugi de muntanya, centre cultural, sala d'exposicions, bar o restaurant . La idea, de moment, agrada, ja que l'empresa ha realitzat projectes en pràcticament totes les comunitats autònomes. "Hem venut sobretot a Madrid i Castella i Lleó", explica aquest empresari, que afegeix que actualment tenen "projectes oberts a Extremadura, Catalunya, Castella-la Manxa, Astúries i Andalusia".
En una finca rural o un càmping passant per un cèntric bulevard, en què l'habitatge es vesteix de bar, segur que per a molts no és nou veure un vagó de tren habitat. És precisament aquesta, una de les grans avantatges de disposar d'una residència nòmada i encara no han trobat traves legals per a la instal·lació d'aquest tipus d'habitatge. No hi ha una llei específica sobre el tema i depèn directament de cada Ajuntament. En qualsevol cas cal ressaltar que es tracta d'una opció molt més sostenible i pràctica que la de construir un habitatge de qualsevol tipus, no oblidem que davant qualsevol necessitat podem agafar la casa posada i traslladar-nos a una altra ubicació.