Els conflictes a les comunitats de propietaris representen un 4% dels conflictes judicials

18May2015

Els conflictes a les comunitats de propietaris representen un 4% dels conflictes judicials

Impagaments de quotes comunitàries, activitats molestes i defectes o vicis constructius són, per aquest ordre, les queixes per les que les comunitats de propietaris inicien 80.000 processos judicials a l'any (220 al dia), segons estima el Consell General de Col·legis d'Administradors de Finques d'Espanya. Només a la Comunitat de Madrid s'inicien 13.600 procediments a l'any.

Amb la derogació de l'obligatorietat de les comunitats de propietaris d'abonar les taxes corresponents de qualsevol procediment judicial, el 17% dels casos registrats a Espanya i iniciats en la Comunitat de Madrid (13.600) estalviaran 2,5 milions d'euros a les comunitats de propietaris, segons càlculs del Col·legi Professional d'Administradors de Finques de Madrid (CAFMadrid). No obstant això, aquest mateix organisme assegura que "això no pot desviar l'atenció de l'embús que pateixen els jutjats per l'acumulació de processos iniciats a instàncies de les comunitats de propietaris", segons la seva presidenta Manuela Julia Martínez Torres.

És per això que, des d'aquesta institució, sol·liciten que part del recaptat per les taxes judicials, "indegudament cobrades i que no seran retornades", sigui destinada a la creació d'oficines de mediació civil, capaços de reduir fins a un 50% els conflictes veïnals.

El CAFMadrid també recorda que l'exempció de l'abonament de les taxes judicials no afecta els procediments arrendaticis, per exemple en el cas de desnonaments per falta de pagament, quan la demanda sigui interposada per una persona jurídica. Una realitat que, segons Martínez Torres, es podria solucionar amb l'exempció del pagament de taxes per a aquest tipus de procediments tot i que la demanda sigui iniciada per una persona jurídica.

Contáctenos

HORARIO DE ATENCIÓN:

Lunes a Jueves    09:30 - 18:00

Viernes                 09:30 - 14:00


Passeig de Valldaura 128, local.


08042 Barcelona

Tel. 932 769 100

Fax. 932 761 082

info@finquesmartinez.com


contactar